– Mediació Intercultural

Curs de Mediació Intercultural

Descripció: Curs orientat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques i pràctiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Es combinaran els continguts teòrics amb dinàmiques i treball de casos pràctics amb la intenció de capacitar als alumnes per conèixer i aplicar les diferents tècniques que intervenen en els processos de mediació interpersonal i intercultural.
 
Preu: 160 euros*.
*Descomptes (no acumulables):
–10% amb el Carnet Jove
– 145 euros per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris de La Formiga i antics alumnes.
Lloc realització: La Formiga (c. Elkano, 74, baixos)
28 hores
3 de Juliol al 18 de Juliol els dilluns, dimarts i dijous de 17 a 20:30 h.
Lloc realització: La Formiga (c. Elkano, 74, baixos)
Temari

1.Presentació: curs, docents

– La relació: Aspectes, àmbits i moments. Llenguatges. Índex de referencia.

– Visions del conflicte. Règim de mediació. Modelats universals. Exercicis, aplicació.

Elizabeth Uribe Pinillos

2.Aprendre a observar, a escoltar.

– Sentit, objectius, tipus i nivells de mediació. Nivells Lògics. Perfil del mediador. Rol i funcions. Fases.  (Elizabeth Uribe Pinillos, Mohamed Essalhi)

3.Perfil del mediador. Rol i funcions. Fases. Inici, disseny i enfoc de la intervenció. Experiències i treball amb casos (Gull Syed)

4.La intervenció, accions posteriors a l’acord.

Inici, disseny i enfocament de la intervenció, Experiències i treball amb casos. Canvis col·lectiu magribí. (Mohamed Essalhi)

5.Perfil del mediador. Rol i funcions. Fases. Seguiment i accions posteriors a l’acord

Canvis col·lectiu pakistanès. (Gull Syed)

6.Competències relacionals en contextos multiculturals.

El procés i itinerari de la mediació. Itinerari global. Experiències i treball amb casos desde la supervisió. (Elizabeth Uribe Pinillos)

7.Experiències de refugi i asil.

8.Suggeriments, Avaluació. (Elizabeth Uribe Pinillos)

Professorat

Elisabeth Uribe Pinillos

Llicenciada en Història per la UB, formadora de formadors en interculturalitat i màster en Estudis interdisciplinars de la Dona (UB). Experta en formació en comunicació intercultural i en formació de professionals de diversos organismes públics i de mediadors interculturals.

Mohamed Essalhi

Mediador intercultural en el servei de l’Ajuntament de Barcelona i membre supervisor de casos comunitaris i veïnals a la Diputació de Barcelona. Responsable en mediació comunitaria i veïnal en Canovelles, formador sobre cultura marroquí a diversos professionals (mossos d’esquadra, treballadors de Serveis socials…), i assessor en escoles i diversos professionals de Serveis Socials sobre relacions i casos amb famílies magribines.

Gull Syed

Mediador en el Servei de mediació intercultural de l’Ajuntament de Barcelona. Formador en cursos de capacitació de mediadors. Intervenció mediadora en processos interpersonals i comunitaris i assessor a equips de serveis socials, tècnics d’OACs i altres àrees d’administració pública (immigració, educació, cossos i forces de seguretat, etc.) en relació als col.lectius d’Asia meridional sobre: processos migratoris, sistemes familiars, rols de gènere, valors, hàbits, costums, comportaments, etc.

Inscripcions: omple la butlleta d’inscripció adjunta i envia-la amb les teves dades a info@laformiga.org amb almenys una setmana d’antelació.

Per a més informació, contacteu via mail o trucant al 93 443 82 07.

Document: Butlleta (435.50 kb)